Illustrasjonsfoto: Fotolia

Systeminnredning

«Bevar ditt hjerte fremfor alt det som bevares; for livet utgår fra det.» (Ordspr 4,23)

Nesten hver dag dukker det opp nye reklamer i posten. Foran meg har jeg en slik som reklamerer for systeminnredning. «Tilbudet gjelder alle systemer og deler, for eksempel hyller, stenger og trådkurver. La deg inspirere og planlegg oppbevaringsløsningen», heter det.

På datamaskinen er systemmappen en av de viktigste mappene. Her kan du styre det meste. Like viktig er det å følge med på hvordan det står til med harddisken. Ved en Vis-info-kommando kan du se hvor mye plass du har brukt, og hvor mye plass du har igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Begynner plassen å bli brukt opp, begynner maskinen å bli tregere, og er det helt fullt, får du ikke lagret noe mer. Derfor må vi planlegge hva vi gir plass til på datamaskinen også, på samme måter som vi trenger gode løsninger og hyller for å holde orden på garderoben vår.

Hvordan er det med vårt hjerte? Hva fyller vi det med. Da Maria og Josef kom til Betlehem julenatt, var det ikke uvilje som gjorde at de ikke fikk plass på herberget, det var bare rett og slett fullt.

På samme måte må vi vokte oss for at ikke Jesus blir stående utenfor vår hjertedør i dag. Ikke fordi vi ikke ønsker Ham inn, men fordi hjertet vårt er fullt av andre ting. «Bevar ditt hjerte fremfor alt det som bevares; for livet utgår fra det.» (Ordspr 4,23)

Les også
Ikke gull alt som glimrer
Les også
Brokollaps
Les også
Reddet av en blodgiver
Les også
Så mange slags påfunn
Les også
Å beskjære et tre