Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen, NTB Scanpix

Sommerfuglen

Ikke kjør på i egen uforstand uten at du vet at hva sjefen vil du skal gjøre. Det gjelder også åndelig sett. La Sjefen bestemme.

En gutt hadde sett at sommer­fugllarven tyllet seg inn i en puppe og hang der som død. Han ble fortalt at død var den ikke, men at den etter en tid ville bli til en nydelig sommerfugl.

Dagene gikk, men puppen hang der bare, stiv og død. Og da gutten ikke var av det tålmodige slaget, og ikke skjønte rekke­vidden av det han gjorde, tenkte han at han skulle hjelpe sommer­fuglen med å komme seg fortere ut av puppen. Han begynte å pirke i den. Det ble etter hvert sprekker – og til slutt fikk han hele puppen av. Og ganske riktig. Inni puppen var en sommerfugl – og gutten tenkte at nå hadde han gjort noe bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men en skal være forsiktig med å tukle med Skaperverket. Sommerfuglen var ikke ferdig utviklet. Den klarte ikke å bre ut vingene å fly, og døde kort etter.

En sommer jobbet jeg i et gartneri. Noen dager før hadde jeg dradd ut store slanger og vannet en rekke rader med blomster. Denne dagen var jeg alene med det arbeidet sjefen hadde gitt meg. Da jeg tidlig ble ferdig med dette arbeidet, tenkte jeg at jeg skulle overraske sjefen ved å gjøre hele vannejobben om igjen. Det skulle jeg ikke ha gjort. Plantene skulle ikke ha vann så ofte!!!

Så ikke kjør på i egen uforstand uten at du vet at hva sjefen vil du skal gjøre. Det gjelder også åndelig sett. La Sjefen bestemme.

Behov for mer inspirasjon?

Les også
Bedrøvelse som behager Gud
Les også
Ikke avvist
Les også
Mat for sjelen
Les også
– Jeg ser korset
Les også
La Gud styre