Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Skryt og sammenligning

«Vi vil ikke skryte uten mål og grenser, men bruker som målestokk det målet Gud har satt for oss» (2Kor 10,13).

Det er urovekkende hvordan enkelte dømmer egen innsats nedenom og hjem, mens andre skryter av hvor mye bedre de framstår enn dem de finner det naturlig å måle seg med. Men Paulus ville verken skryte eller sammenligne seg med andre.

Det bør heller ikke vi. Noen såkalte apostler gikk ikke av veien for å bruke sin pondus til å avkreve respekt og anerkjennelse. Som en åndelig far ville ikke Paulus bli underlagt deres kjødlighet. Nei, alle fikk vise til fruktene av det arbeidet som de selv hadde gjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Paulus forkynte evangeliet i Korint og betalte prisen for det. Nå ville han at korinterne skulle ta imot den formaningen han hadde gitt dem. Da var han var fri til å gå videre med evangeliet til nye områder.

Vår ære og vår stolthet ligger i det Herren selv har utrettet i og gjennom oss. Hvis vi har egenproduserte ambisjoner og mål vil vi bruke våre krefter på å virkeliggjøre dem. Men dersom vi har Guds interesser for øye, da er vi uten anstøt.

En sann Herrens tjener er død fra egne ambisjoner og ønsker. Hans eneste mål er å høre Mesteren si: «Bra, du gode og tro tjener! Du har vært tro i lite, jeg vil sette deg over mye. Kom inn til gleden hos din herre!» (Mat 25,21).

Her finner du flere andakter

Les også
Grepet av Jesus
Les også
Guds morshjerte
Les også
Brønnmøte
Les også
Brønner
Les også
Gjennom Jesus