Skriften alene

Våger du å stole på Bibelen alene, og stå for det den sier?

Vi skal feire 500 års jubileum av reformasjonen i år. 500 år er gått sidenLuther naglet opp sine teser på kirkedøren i Wittenberg.

Om dette sakser vi litt fra Dagen sin leder fra 31. januar: «Luther reagerte blant annet på at en del tradisjoner og praksiser i kirken manglet støtte i Bibelen. Og en del av dem var i direkte motstrid til Bibelens Ord. Derfor formulerte han fyndordene «Skriften alene», «Troen alene» og«Nåden alene», og disse tre små setningene har blitt stående som reformasjonens tre grunnsetninger.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I den omtalte lederen skriver Dagen videre: «Det er derfor ganske ironisk at Den norske kirke ved inngangen til det året som markerer 500-års-jubileet for reformasjonen, gjør et vedtak som er direkte i opposisjon til et av disse grunnleggende reformasjonsprinsippene … De gjorde sitt vedtak på tross av Bibelen, ikke på grunn av den. De tror – i motsetning til Martin Luther – at de vet bedre enn Bibelen … Martin Luther var et forbilde også i dette at han hadde mot til å stå for sitt syn og ta konsekvensene av det også når han hadde den kompakte majoritet i mot seg. For den tidligere munken var det tilstrekkelig at han hadde Guds ord på sin side.»

Hvordan er det med deg som leser dette? Våger du å stole på Bibelen alene, og stå for det den sier?

Behov for mer inspirasjon?