Illustrasjonsbilde: fotolia.com

Siste ord

Da Jesus ropte fra korset: «Det er fullbragt!», var det for sent å stoppe det. På den tredje dagen stod han opp, det var allerede klart.

Hvor er det helt stille? Ved Jesu Kristi kors. Hørt det før? Klisjé? Det er likevel sant. Men hvorfor er det stille? Fordi siste ord ble sagt.

Siste ord betyr ikke at ingen snakker mer. Men at ingenting mer kan sies for å endre saken. Det skaper ekte stillhet. Da Jesus ropte fra korset: «Det er fullbragt!», var det for sent å stoppe det. På den tredje dagen stod han opp, det var allerede klart.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva betyr det for deg? Om du kjemper med synd og fristelser. Om du sloss med motløshet og forvirring. Om det er urolig inne i deg. Om det er vanskelig å fortsette å overgi ditt liv til ham. Finn plassen ved Jesu kors.

Hvordan du finner den plassen? På den gode gamle måten, ved å høre om Jesus. Selv om du har hørt det før. Ja, selvsagt lese også, men å høre er bra. Ørene er gode øyne, for å se Jesus.

Jeg har nettopp gjenoppdaget Isaac Scott sin Salme «When I survey the wonderful cross». «Når jeg betrakter Jesu kors.» Når du studerer og betrakter korset, kan du som mange andre gripes av enkelhet. For når siste ord er sagt, skapes enkelhet.

Denne enkelheten og stillheten er Jesu personlige nærvær hos deg.

Salmen jeg nevnte viser at Jesu kors hjalp Isaac Scott å legge livet i Guds hender på nytt.

– Jeg brenner veldig for ungdom, og vil at de skal få et nærmere forhold til Jesus, sier den unge forfatteren til Dagen.Publisert av Dagen 2. mai 2018

Les også
Samtalen
Les også
Snekkersønn
Les også
Far
Les også
Følge ham
Les også
Hver dråpe teller