Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Samlere blant oss

Men Gud sa til ham: «Uforstandige menneske! I natt kreves din sjel tilbake. Hvem skal så ha det du har samlet?» (Luk 12,20).

Dette «uforstandige menneske» som Gud her taler til hadde brukt hele sitt liv til å samle rikdommer. Hans siste drøm var å utvikle enda større lagringskapasitet for å sikre alt det han hadde samlet.

Forvalterskap er det ansvaret alle mennesker bærer gjennom livet, både individuelt og i fellesskap med andre. Jesus fortalte en rekke lignelser om forvaltere og forpaktere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var ikke nødvendigvis de som samlet mange ressurser rundt seg selv som fikk toppkarakter. Nei, de som brukte forvalterskapet til å sikre egen trygghet og makt fikk gjerne stryk hos Jesus. Forvalteren som skrev ned gjelden til sin herres skyldnere fikk derimot skryt.

En forvalter og forpakter må hele tiden være seg bevisst at det han administrer tilhører en annen. Om Gud gav menneskene å forpakte jorden, gav han likevel ikke fra seg eierskapet. Mennesket fikk råderett, men Gud beholdt eiendomsretten.

Derfor vil han også en dag holde dom og vi må avlegge regnskap for forvalterskapet. Noen skal belønnes og andre skal straffes. En ny tid kommer hvor Gud igjen skal forvalte alt – sammen med dem han har gitt arverett til riket.

Her finner du flere andakter

Les også
Disiplin er en nødvendighet
Les også
Omformeren
Les også
Hvorfor synger kristne så mye?
Les også
Disippelskap er et regnestykke
Les også
Er troen din en privatsak?