Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Påskedagens ettervirkning

Jesus var død, men han lever. Han er den eneste som har kommet ut av graven for siden aldri mer å dø! Gud selv reiste ham opp.

«Ja vel, men hva betyr dette for meg?» Det spørsmålet fikk jeg en gang. Et godt spørsmål! For vi kan ikke stoppe ved påskedagens faktum. Vi må få tak i ettervirkningen!

Peter, en av dem som møtte Jesus påskedag, trakk senere en jublende slutning: «Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i sin rike miskunn har født oss på ny til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde» (1 Pet 1:3). «Født oss på ny.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva betyr det? Det betyr at vi har fått del i et nytt liv. Ved troen er vi født inn i en ny familie. «Familien med framtid og håp!» Alle familier her på jord kjenner angsten for døden. Dødskreftene dukker stadig opp. Retningen peker mot gravens mørke. Ubønnhørlig.

Men noe har skjedd. Jesus overvant døden, oppsto og etablerte det nye familiefellesskapet. Dødsdommen over oss er opphevet. Nå følger vi retningen på et skilt som peker mot det evige livet. Når vi dør, vil Jesus «dra båten i land». Og i oppstandelsen vil han stå ved våre graver og si det han sa ved Lasarus’ grav: «Kom fram!» For han seiret over døden. Nærmere forklaring kommer i morgen.

Her finner du flere andakter

Les også
Nytt håp
Les også
Leve nær Gud
Les også
«Blant de første ting»
Les også
Levende tro
Les også
Lik lønn til alle