Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Omformeren

Jesus er en omformer.

«Omformer» er navnet på et apparat som gjør om en type elektrisk strøm til en annen. Jeg synes ordet ligger godt på tunga, selv om det ikke er vanlig å bruke lenger.

Jesus er en omformer. Det er ingen lettvint sak. Det er bare mulig fordi Han valgte å ta av seg sin kongeverdighet, stige ned på jorda og bli et menneske. Her levde Han det livet vi skulle levd, her forkynte og demonstrerte Han at Guds rike har kommet nær. Så døde Han på et kors, og stod opp igjen. Da var det ferdig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra da av kan et møte med Jesus være et møte med en gigantisk omformer. Fra da av er det ingen tilfeldighet at liv fulle av mørke og håpløshet blir forvandlet til lys og oppreisthet. Det skjer stadig.

Det finnes store svarte steiner vi ikke orker tanken på å kløyve. Det finnes bitterhet og fiendskap så høyt og langt som en Berlinmur. Det finnes tåke, nattemørke, og forvirring. Det finnes synd som binder som tunge skips­lenker.

Jesus har autoritet til å gripe inn i de store, vonde og uhåndterlige tingene i livene våre. Han vrenger dem, så mørke blir lys, håpløshet blir framtid, og svart hat blir kjærlighet. Hånden hans er stor og mektig, og fri, til å omforme.

Tro det, la Ham slippe til der det egentlig gjelder.

Her finner du flere andakter

Les også
Bitterhet
Les også
Bønn
Les også
Egen kraft?
Les også
Den minste
Les også
Angst