Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Nytt håp og nytt liv

«…alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.», står det i Johannes 1,12.

Tidligere konservator Thomas Hauge i Norsk Sjøfartsmuseum skriver i en artikkel om seilskipet «Great Republic»: «Den 4. oktober 1853 var en stor dag i Boston, Massachusetts, USA.

60.000 mennesker hadde samlet seg for å se et nytt skip gå av stabelen… Et så stort skip var aldri bygget i Amerika før. Stormasten var 69,54 meter lang, omtrent som et 20 etasjers hus, med en diameter på dekket på 1,14 meter.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et fantastisk skip på den tiden. Men som svenske «Wasa» og seinere «Titanic», fikk den en svært dårlig start. Første juledag i 1853 lå den ferdig for å seile til Liverpool, lastet med korn.

Men den påfølgende natten brøt det ut brann i et hus nær ved kaien, og gnister fra ilden satte skipets nylig tjærete rigg i flammer. Ved å hogge hull i bunnen berget de skipet fra flammene i det da sank på grunt vann.

Men historien stoppet ikke der. Vraket ble satt i stand igjen om enn litt redusert i tonnasje og rigg. Og det seilte glimrende, med så stor fart at det satte «hele den skipsinteresserte verden i forbauselse».

Om du synes hele ditt liv har strandet og gått på grunn, trenger ikke din historie stoppe der. Jesus kan gi deg et helt nytt, vidunderlig liv.

«…alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.», står det i Johannes 1,12.

Her finner du flere andakter

Les også
Forandring
Les også
Gi ikke opp
Les også
Hvilken venn!
Les også
«Han slumrer ikke»
Les også
Gud er ingen brusautomat
Les også
Misjonærens bekymring
Les også
«Så lenge jeg er i verden er jeg verdens lys» Joh. 9,5