Illustrasjonsbilde: fotolia.com

Nytt håp

«Og Jesaja sier: Isais rotskudd skal komme, han som reiser seg for å herske over folkene, til ham skal folkeslagene sette sitt håp.» Rom. 15,12.

Det finnes vel en indre lengsel hos de fleste om å få oppleve at det skal skje noe nytt i livet, en indre fornyelse. Gud er alltid opptatt av at vi skal søke ham og finne ham i Ordet, slik at nytt liv kan spire fram.

Profeten Jesaja var sendt av Herren for å gi folket nytt håp. Han møtte et folk som levde i mismot og håpløshet. Når de så framover så de ingen framtid, og så de seg tilbake ble de motløse med tanke på veien de hadde gått. Da er det Jesaja roper ut sitt budskap, han varsler en ny tid. Noe nytt skal spire fram. «Dere skal ikke minnes de første ting, ikke tenke på det som hendte før. Se, jeg gjør noe nytt.» (Jes. 43).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han vil være i blant oss på en slik måte at vi kan kjenne og merke at det er Herren som lar noe nytt spire fram. Det var lenge profetert om at Messias skulle komme. «Og Jesaja sier: Isais rotskudd skal komme, han som reiser seg for å herske over folkene, til ham skal folkeslagene sette sitt håp.» Rom. 15,12.

Her finner du flere andakter

Les også
Leve nær Gud
Les også
«Du eier oss, Gud»
Les også
Lik lønn til alle
Les også
Levende tro
Les også
«Prøv meg»