Nok mat

Jesus kan fremdeles gjøre mye ut av det som er lite. Vi blir ofte minnet om at det er nok mat i verden. Gud må bare hjelpe oss til å fordele de materielle godene rettferdig, slik at det blir nok til alle.

Alle fire evangelistene skildrer det vi kaller brødunderet, men på litt forskjellig måte. Jesus vil minne om at vi trenger både hvile og mat, at vi har både åndelige og kroppslige behov. Vi trenger næring til både kropp og sjel. Jesus har omsorg for hele mennesket.

LES:Behovene som styrer oss

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg tenker ofte på gutten, som Johannes forteller om, og som hadde pakket matpakken sin den morgenen. Han tenkte vel som han gjorde hver morgen når han laget matpakke, at det skulle være fem brødstykker og to fisker. Det måtte til selv om det kanskje kunne være kjedelig.

Gud ba en takkebønn, og i hans hender ble det mer enn nok mat. Bare Gud kan gjøre et slikt under. Det var blitt sent og de trengte mat. Disiplene ville ut og handle, men Jesus vil vite hva de selv hadde. «Fem brød og to fisker,» var svaret (Markus 6). Jesus tok det i sine hender, løftet blikket mot himmelen og ba takkebønnen. Fem tusen spiste og ble mette. Underet var stort og overbevisende, og folket ville gjøre ham til konge. Men Jesu skulle ikke tilegne seg jordiske makt og berømmelse. Hans oppdrag var å komme til jorden for å lide og dø for våre synder og bli vår frelser og hyrde.

LES:Led med hjertet

Jesus kan fremdeles gjøre mye ut av det som er lite. Vi blir ofte minnet om at det er nok mat i verden. Gud må bare hjelpe oss til å fordele de materielle godene rettferdig, slik at det blir nok til alle!