Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Mulighetenes dag

«Men jeg setter min lit til deg, Herre, jeg sier: Du er min Gud. I din hånd er mine tider». Salme 31,15–16.

Marie Curie (1867– 1934) var polsk fysiker og kjemiker, og fikk i sin tid Nobelprisen i begge disse fagområder. Regnes som en de mest berømte i vitenskapshistorien. Oppdaget blant annet grunnstoffene polonium og radium.

Hun har blant annet gitt disse gode rådene: «Dere må glede dere over livet hver eneste dag, ikke vente til det hører fortiden til med å oppdage et det var en god tid! – Ikke sett deres lit til kommende dagers lykke. Jo eldre man blir, jo mer føler man at det å nyte øyeblikket er en nådetilstand, en gyllen gave.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er knyttet mange løfter til dagen i dag. «Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid.» Hebr. 13,8. Sangeren Mads Nielsen sier, «Hver dag er en sjelden gave, en skinnende mulighet, hver dag er på ny en nåde som stiger fra himmelen ned.

Hver dag er igjen et ansvar, et nytt og et hellig krav. Hver aften står hvite stjerner og spør deg hva du gav. Hver aften står hvite stjerner og blinker i himmeriks by. Hver morgen går Gud over landet og vekker din vilje på ny».

David vitner, «Men jeg setter min lit til deg, Herre, jeg sier: Du er min Gud. I din hånd er mine tider». Salme 31,15–16. Det er godt å erfare at livet og hver dag ligger i Guds trygge hånd.

Vi bør følge Marie Curies råd å nyte øyeblikket som en «gyllen gave» og en mulighet til hver dag å leve et rikt liv.

Her finner du flere andakter

Les også
Et spesielt bønnesvar
Les også
Livsviktige valg
Les også
Ingen er selvlysende
Les også
Historisk toppmøte
Les også
Det sanne lys