Illustrasjonsfoto: Daniel70mi Falciola/CC/Flickr

Mat for sjelen

Bibelen, Guds ferdigdekka bord.

En prest jeg kjenner fortalte under en preken at sønnen hans, da han begynte å bli stor, ikke lenger hadde særlig lyst til å være med på gudstjeneste.

– Jeg kan sitte der og høre deg preke på søndagen, far. Men når mandagen kommer har jeg glemt alt sammen. Hva er vitsen med å høre på deg da?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da svarte ­presten: – Husker du hva vi hadde til middag forrige søndag? Nei, det kunne ikke sønnen komme på.

– Mener du da at det ikke er noen vits i å spise middag? Sønnen kom da med en lang lekse om hvor viktig det er å spise god og næringsrik mat – men han tok poenget.

Om du har lyttet, men ikke husker alt som blir sagt etter en tale, andakt eller preken, har du likevel fått mat for din sjel. Og det finnes mange vitnesbyrd om hvordan Den Hellige Ånd har hentet fram bibelord en trodde en hadde glemt i situasjoner der en nettopp trengte å bli minnet om disse ordene.

Eg trudde Bibelen berre var tung/av gamle lovar og bud./men det er `kje sant/for han handlar mest om/vegen til Jesus og Gud./Vel kan det hende eg føler det slik/at i dag får eg visst ikkje tak/i alt det som står, men eg veit likevel,/at eg får åndeleg mat.

Bibelen- meir enn bokstavar og ord./Bibelen er i frå Gud./­Bibelen kan gje deg meir enn du tror/Bibelen, Guds ferdigdekka bord.

Behov for mer inspirasjon?

Les også
Smak Guds godhet
Les også
Sammen med de andre
Les også
Penger ikke alt
Les også
Veirydderen
Les også
Åndelig døv