Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Livet og troen

«Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» Joh. 8,12.

Jesus taler ofte i liknelser og gjennom hverdagshendelser i spørsmål som setter søkelys på våre holdninger og tro og tillit til Gud. Han er opptatt av våre bekymringer, medmenneskelige spørsmål og om verdier vi setter høyt, som rikdom og våre ambisjoner.

Vårt materialistiske samfunn setter oss stadig på prøve i forhold til Guds verdinormer. Der har Jesus mye han vil ha sagt oss om livet og tjenesten for ham, i møte med våre egne og ofte svært egoistiske valg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jesus lærte disiplene sine en ny måte å leve på. Det har han blant annet sammenfattet i Bergprekenen.

«Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler. For der skatten din er, vil også hjertet ditt være. – Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.» Matt. 6.

Et par nøkkelord, fra Jesu egen munn, om troen og livet: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg.» Joh. 14,6.

«Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» Joh. 8,12.

Her finner du flere andakter

Les også
Historisk toppmøte
Les også
Ingen er selvlysende
Les også
Livsviktige valg
Les også
Et spesielt bønnesvar
Les også
Det sanne lys