Lite åndskraft?

«Det er Herrens velsignelse som gir rikdom, eget strev legger ingenting til.» Ordspråkene 10,22.

Ved starten av et nytt år spør mange: Hva kan gjøres bedre og kanskje annerledes? Og mange er opptatt av hvordan en best kan lykkes i arbeidet for å fremme Guds rike.

Det bør helst ikke bli stillstand og likegyldighet. Men blir det noen frukter av arbeidet? Det er naturlig å tenke slik. Det dreier seg jo om et oppdrag for Gud. Noen er veldig opptatt av å se synlige resultater, slik at det nesten blir en hovedsak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Andre har et mer avslappet forhold. Når en utfører et arbeid trofast og samvittighetsfullt, får en hvile i at det bare er Gud som kan skape åndelig liv og vekst. « – men bare Gud som gir vekst.» 1.Kor. 3.

Kristen tro er noe helt personlig. Det dreier seg om tro og tillit til Jesus. Hans liv og kraft må få virke i oss.

De fleste kan utføre et godt arbeid i Guds menighet, men å bære frukt er en Åndens gjerning. Gud vil hjelpe oss og velsigne arbeidet slik at det kan bli en realitet.

Vi er flinke til å drøfte og planlegge i styre, komite- og arbeidsmøter. Og noen mener nok at det ofte er for mye «håndkraft» og for lite åndskraft i det vi driver på med, og at det er årsaken til at vi ser så få åndelige resultater. Spørsmålet er om vi svikter når det gjelder å bruke Guds ord og bønnetjenesten?

«Det er Herrens velsignelse som gir rikdom, eget strev legger ingenting til.» Ordspråkene 10,22.

Her finner du flere andakter