Illustrasjonsfoto: Tech109/CC/Flickr

La Gud styre

Gud har ikke mistet kontrollen. Du kan trygt la ham styre!

Geir S. Geil forteller om en gang keiser Wilhelm besøkte Norge. En dag skulle han seile gjennom en smal passasje i en fjord og hadde los om bord. Med ett så det ut som om de styrte rett i fjellveggen for full fart. Da grep keiseren etter roret, men losen sa: Her styrer jeg!

– Slik oppfører alle vi små keisere oss. Vi mener vi har best forstand på hvilken retning vår egen seilas skal ta. Vi er redde for å knuses mot fjellveggene – og griper selv inn så vi forkludrer Guds velsignelse for oss, skriver Geil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvor lett blir det ikke slik. Vi ser på forholdene rundt oss og fristes til å tro at nå har ikke Gud lenger kontrollen. Men det har Han. Tenk bare på Moses og Israelsfolket der de står med ryggen mot havet og ser egypterhæren nærme seg. Det ser aldeles håpløst ut. Men så åpner Gud havet …

Og hva med Daniel som ble kastet i løvehulen? Josef som ble kastet i en brønn og seinere solgt av sine brødre? Jonas som ble tatt av den store fisken eller Gideon som bare fikk ha 300 mann med seg da han gikk mot en hær på 130.000?

Eller hva med Lasarus som døde mens Jesus uteble og ikke kom til Betania før fire dager etter han var død, og Peter som ikke skjønte noen ting da Jesus ba Ham om å legge ut på dypet for å fiske?

Gud har ikke mistet kontrollen. Du kan trygt la ham styre!

Behov for mer inspirasjon?

Les også
Mat for sjelen
Les også
Diamanter uten verdi
Les også
Kardinalsyndene
Les også
Ikke avvist
Les også
– Jeg ser korset