Kristus

Svar ham et rungende AMEN (2.Kor 1:20).

Jesus Kristus, sier vi. Bønner avsluttes ofte med «i JesuKristi navn». «Religionen» vår erkristendommen. Selv kaller vi osskristne. Det var forresten i Syria at disiplene først ble kaltkristne (Apg 11:26).

Hva er bakgrunnen for disse betegnelsene?


Artikkelen fortsetter under annonsen.

La oss ta omveien om Joh 20:31. Der ligger svaret implisitt.

Evangeliet ble nedskrevet «for at dere skal tro at Jesus erMessias, Guds Sønn, og for at dere ved troen skal ha liv i hans navn,» sier han (Joh 20:30–31).

Messias er hebraisk og betyr «den salvede» frelseskongen. Hele framtidshåpet i GT var knyttet til Ham. Ånden hadde gitt Johannes en eneste lidenskap: Å skrive for å overbevise andre. For nå er frelsesløftene oppfylt. Messias er kommet. Jeg gikk sammen med ham i tre år. Jeg møtte ham etter oppstandelsen. Les min Messias-bok.


Fra den aller første kristentiden ble verdensspråketgresk brukt for ikke-jøder. På gresk er MessiasKristus. Du skjønner, ikke sant? Her er bakgrunnen for ordenekristen ogkristendom.

Kjære medkristen: Hver gang du påkaller Kristus eller kaller deg en kristen, knytter du kontakt tilbake til frelsesløftene.

Messias/Kristus er den frelseskongen Gud ville sende. Nå er han kommet. Han er hovedpersonen i hele Bibelen. Alle Guds løfter har fått sitt JA i Ham. Og dette Guds ja er et ja til deg.

Svar ham et rungende AMEN (2.Kor 1:20).

Trenger du mer åndelig påfyll?