Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Korreksjon

I Matteus 5,37 står det: La et ja være ja og et nei være nei! Alt som er mer enn det, er av det onde.

Det er koner som alltid må rette på det som mannen sier. Slik som denne, sier Lars, og fortsetter: Mannen står med en flott granplante i hånden og sier til kona: – Er det ikke underlig at alle ting vokser oppover?

– Det gjør de slett ikke, sier kona. – Gulrøttene og kuhalen vokser nedover. – Ja, ja, sier mannen. – Så sier vi at alle ting enten vokser oppover eller nedover da, svarer mannen. – Nei, det gjør de slett ikke, kvesser kona i. – Krokodillen vokser bortover!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Denne gangen kan vi nok gi kona litt rett, men altfor ofte setter en i gang med ørkesløse diskusjoner. Bibelen sier litt om det, blant annet i 1. Timoteus 1,3–7:

Da jeg dro til Makedonia, ba jeg deg bli igjen i Efesos så du kunne forby enkelte å komme med en annen lære eller være opptatt av myter og endeløse slektstavler.

For slikt fører bare til spekulasjoner og tjener ikke Guds frelsesplan, der det dreier seg om tro. Men målet for ditt oppdrag er kjærlighet av et rent hjerte, av en god samvittighet og av en oppriktig tro.

Noen har forvillet seg bort fra dette og har havnet i tomt snakk. De vil være lovlærere, men forstår verken det de selv sier eller det de uttaler seg så selvsikkert om.

Og i Matteus 5,37 står det: La et ja være ja og et nei være nei! Alt som er mer enn det, er av det onde.

Gårsdagens andakt:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Viktig valg
Les også
Tjenersinn
Les også
Tannlegebrøl
Les også
Ararat preker
Les også
Amerika