Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Kan «verstingene» komme til himmelen?

«Hva med Norges verste terrorist? Kommer han til himmelen hvis han bare tror på Jesus?»

Vi hadde hatt en fin samtale om tro. Hun stilte mange spørsmål om hva kristendommen går ut på, og jeg svarte etter beste evne.

Prøvde å forklare at det å være kristen ikke handler om å leve et perfekt liv, slik mange tenker. Det var jo derfor Jesus døde på korset, fordi vi mennesker ikke klarer å leve rett!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han ofret seg for oss, slik at vi kan få komme til himmelen gjennom ham. Det eneste du trenger å gjøre for å bli en kristen er å tro på Jesus. Så stilte hun altså spørsmålet over.

Hun tenkte på den personen som hadde førsteplassen på hennes «versting-liste». Det virket svært urettferdig at han skulle få komme til himmelen. Hva hvis han bestemte seg for å tro på Jesus, da ville han jo ikke få den straffen han har fortjent?

Det var et svært godt spørsmål. Jeg forsto så alt for godt hva hun mente. Og dette gjelder jo ikke bare en person. Vi har nok alle en lang liste over «verstinger» som vi ikke kan se for oss å skulle møte igjen i himmelen: Terrorister, drapsmenn, barnemishandlere, diktatorer og så videre. Kan disse personene ta snarveien til himmelen gjennom Jesus?

For å finne svaret på det, må vi studere «veibeskrivelsen til himmelen»; Bibelen. Der kan vi lese at Gud er hellig, han tåler ikke ondskap. Hans lov er klar og tydelig og uten rom for kompromiss.

De onde skal få sin straff. Vi kan nikke bifallende til dette. Men etter hvert som man studerer Guds lov nærmere, ser man hvilken standard som gjelder: Nulltoleranse for løgn, baktalelse, seksuelt begjær utenfor ekteskapet, gjerrighet, egoisme og så videre.

Også dette er synd, det er ondskap som ikke hører hjemme i himmelen, ondskap som finnes i hjertene til «mannen i gata». Bibelen er tydelig: hvert enkelt menneske har syndet mot Gud.

Så kommer Jesus, og Guds redningsplan for menneskene blir satt i verk. Jesu offer snur alt på hodet:

«Men nå er Guds rettferdighet, som loven og profetene vitner om, blitt åpenbart uten loven, det er Guds rettferdighet ved tro på Jesus Kristus, til alle og over alle som tror.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– For det er ingen forskjell, alle har syndet og står uten ære for Gud. Og de blir rettferdiggjort uforskyldt av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus» (Rom. 3,21–24).

Er det virkelig ingen forskjell på mennesker, slik det står i versene ovenfor? Selvsagt kan det være store kontraster i hvordan man lever livet sitt: Noen vier livet sitt til å hjelpe sine medmennesker, noen ødelegger livene til andre. Likevel: framfor Gud stiller vi alle likt, på den måten at ingen av oss når opp til hans standard for godhet.

Hvis ikke Jesus hadde kommet, ville vi alle vært fortapt. Han levde et liv etter Guds standard og tok den straffen vi har fortjent. Uansett hvor mye «grums» du har i din fortid, kan alt bli utslettet i møte med Jesu nåde.

En av mine absolutte favoritthistorier i Bibelen, er om Jesus og røveren på korset. Denne forbryteren ble korsfestet ved siden av Jesus. Han hadde fått dødsstraff, på verst tenkelige måte, så han var uten tvil en «versting» i samfunnet. Men i løpet av de timene han var i nærheten av Jesus, skjedde det noe med ham.

Han skammet seg over det livet han hadde levd, og skjønte at Jesus var Guds Sønn. Derfor ba han: «Jesus, husk på meg når du kommer i ditt rike!» Svaret Jesus gir, kom nok overraskende på den dødsdømte forbryteren: «Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i paradis» (Luk. 23,42–43).

Røveren på korset brukte ikke det å tro på Jesus som en «trylleformel» for å komme til himmelen. Nei, han så at det livet han hadde levd var galt og at han trengte Guds tilgivelse. På samme måte kan du få legge hele ditt syndige liv framfor Jesus og få ta imot det syndfrie livet han levde i ditt sted.

Jesu nåde er stor nok for den verste forbryter, da er den også stor nok for deg! Bruk de siste påskedagene til å la akkurat den sannheten gi deg fred.

Men nå er Guds rettferdighet, som loven og profetene vitner om, blitt åpenbart uten loven, det er Guds rettferdighet ved tro på Jesus Kristus, til alle og over alle som tror.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– For det er ingen forskjell, alle har syndet og står uten ære for Gud. Og de blir rettferdiggjort uforskyldt av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus

Rom. 3,21–24

Hei! :) Her er dagens Andakt:Posted by Dagen on Thursday, April 5, 2018

Les også
Jesus hadde rett!
Les også
Påskedagstrøsten
Les også
Påskedagens ettervirkning
Les også
Uklar tale
Les også
Oppreist med Kristus