"Og så sa vi her oppe: Dette går jo ikke lenger. Vi får hente Johan hjem! Så sendte vi ned engel Johansson som hentet deg hit opp. Velkommen hjem, Johan!" Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Johan Petter

Han lovet seg selv, og han lovet sin Gud og ba·: «Gud som har oss småbarn kjær» ved snekkerbenken i kjelleren. Så drakk han.

Jeg snakket om Nils F. Nygren i går. I et annet program i Minns du sången snakket han nesten novellistisk om sangen han skrev om alkoholikeren Johan Petter.

– Han lovet sin kone at han aldri skulle drikke mer. Så drakk han. Han lovet sine barn at han aldri skulle drikke mer. Så drakk han. Han lovet seg selv, og han lovet sin Gud og ba·: «Gud som har oss småbarn kjær» ved snekker­benken i kjelleren. Så drakk han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Englene finnes

Så kom han til Bingsjö ­spelmannsstämma», og fiolinene sang hele natten. Johan Petter­ spilte til strengene brast og ­hjertet med dem – og så våknet han i Paradis. Det var vel feil?! Gikk han i ­kirken noen gang, så var det på julaften, men da var det alltid noen som var flinke til å demonstrere at han luktet alkohol. Så han gikk heller i Frelsesarmeen.

Men han våkner forundret i ­Paradis, og så sier han til vår Herre: – Dette må vel være feil? – Nei, Johan, svarer Vår Herre. – Tror du ikke at jeg har sett dine tårer, har jeg ikke hørt dine engstelige, ynkelige og klønete bønner der nede i kjelleren?

Og så sa vi her oppe: Dette går jo ikke lenger. Vi får hente Johan hjem! Så sendte vi ned engel ­Johansson som hentet deg hit opp. Velkommen hjem, Johan!

Slik fortalte Nygren, og så ­sluttet han ved å si: – Slik er Gud: Barmhjertighetens Fader. All trøsts Gud!

Les også
Englene fins
Les også
Jehova Jireh
Les også
Jahve
Les også
Har du delt?
Les også
Evolusjonsteorien handler ikke bare om naturvitenskap