Illustrasjonsfoto: Fotolia

Jesus snakker

De var slått av undring over hans lære, står det i Markusevangeliet, «for han lærte dem med myndighet og ikke som de skriftlærde» (Mark 1:22).

La Jesus snakke. Finn en passasje i evangeliene hvor han sier mye, og les – høyt til deg selv. Bruk det målføret, språket, eller oversettelsen du er mest hjemme i. Og så bare les høyt. Ikke bare legg merke til de enkelte ordene, men helheten også. Kjærligheten, fastheten, nåden, visdommen.

De var slått av undring over hans lære, står det i Markusevangeliet, «for han lærte dem med myndighet og ikke som de skriftlærde» (Mark 1:22). La hans røst lyde gjennom din røst, til ordene gjør noe med deg. De er hans personlige nærvær, de er tankene som fornyer ditt sinn, enda en gang. De er ordene som avslører hjertet, som føder tro og nytt liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ofte er vi for opptatt av hvilket ord vi skal lese. Alt Jesu ord er Jesu ord. Bare les. La ham snakke i sammenheng, oppdag kjærligheten selv i tøffe ord.

Du trenger det ofte. Selv om du tilhører Kristus, har hans Ånd, og vet hva som står i Bibelen. Når du ikke kommer i gang å øse ut ditt hjerte, eller når tankene er vrange. Eller bare fordi. La Jesus snakke – først.

Maria satt tydeligvis en god stund ved Jesu føtter. Jesus underviste folket helt til kvelden. Det er også for deg. Les høyt, det er en god tradisjon fra dem som gikk før oss. La Jesu røst lyde i rommet der du bor.

Les også
Røst
Les også
Rett sted
Les også
Gud stakk ikke av og gjemte seg
Les også
Guds tanker
Les også
Vern og ord