Illustrasjonsfoto: Fotolia

Ikke gull alt som glimrer

Noen fremstiller kristenlivet som dans på roser eller en surfing gjennom livet. Det har Jesus aldri lovt oss.

I sommer var det mulig å få være med på gullgraving på Bømlo, og i et radioinnslag om denne gullgravingen ble det sagt noe slikt som dette: – I sin opprinnelige form ser kis mye mer prangende ut enn slik gull ser ut i sin opprinnelige form. I gruven er det begge deler, så her kan en lett la seg lure om en ikke vet hvordan gull virkelig ser ut. Det er jo som vi vet ikke gull alt som glimer.

Noen fremstiller kristenlivet som dans på roser eller en surfing gjennom livet. Det har Jesus aldri lovt oss. Tvert imot. Han har gjort det tydelig at det kan koste å følge Ham. Men Han gir oss fred i sjelen, levende vann og evig liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De prangende etterligningene kan nok se vakre og innbydende ut. Men de gir deg ikke fred i sjelen – og de kan heller ikke føre deg frelst inn i evigheten. Etterligninger representerer aldri det ekte.

Om ikke Jesus har lovt oss et liv uten problemer har Han lovt å være med oss alle dager, og når det er på det tøffeste, vil ha bære oss, slik det kjente diktet om fotsporene uttrykker så fint.

«Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og ta sitt kors opp og følge meg. For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, skal finne det.» Matt. 16,24–25.

Les også
Betrodd mye
Les også
Frigjort fra menneskebud
Les også
Reddet av en blodgiver
Les også
Din store verdi
Les også
I Herrens hender