Ikke gi opp

Han venter ikke at du skal bli perfekt og så komme til Ham. Du skal få komme som du er.

– Aldri, aldri, aldri gi opp, slik lyder et av Winston Churchill sine mest kjente sitat. Det har jeg lyst til å anvende på en litt spesiell måte.

Der er noe du skal gi opp! 
Det er noe du aldri må gi deg på!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den første setningen handler om å gjøre oss fortjent til å komme inn gjennom perleporten. Det kan du bare gi opp. Her er vi ikke gode nok i oss selv, syndere som vi alle er. Gud slipper ingen synd inn i Himmelen.

Så er det det du aldri må gi deg på: Du er god nok til å komme til Gud!

Han venter ikke at du skal bli perfekt og så komme til Ham. Du skal få komme som du er. Han elsker deg med en uendelig kjærlighet, og det er ingenting Han heller vil at du skal komme til Ham – som du er. Kommer du, blir du tatt imot av en kjærlig Far, ikke en dommer.

Da gjør også Gud deg god nok til å kunne stå i den store dommen. Ikke på grunn av din rettferdighet, men ved at du blir ikledd Kristi rettferdighet.

Romerbrevet 3,22–24 ­summerer dette opp: 


«Dette er Guds rettferdighet­ som gis ved troen på Jesus Kristus, til alle som tror. Her er det ingen forskjell, for alle har syndet, og de har ingen del i Guds ­herlighet. Men ufortjent og av hans nåde blir de erklært rettferdige­ på grunn av ­forløsningen i ­Kristus Jesus.»

----

Trykk her for å lese flere andakter.