Illustrasjonsfoto: Fotolia

I møte med bibelkritikk

Religionslæreren hennes påstod at Bibelen er full av motsigelser. Vårt svar må være fundert på apostolisk kristendom.

«Religionslæreren vår påstår at Bibelen er full av motsigelser. Og det dreier seg visstnok ikke bare om detaljer heller. Nei, de bibelske forfatterne er innbyrdes uenige. De har hver sin teologi, og deres teologier kan ikke forenes.»

Hun som fortalte dette, var elev ved en videregående skole.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke lett å være deg, tenkte jeg! Kanskje hadde tvilen begynt å herje i tankene hennes? Kanskje følte hun at hennes åndelige ståsted vaklet?

Vi må oppriktig be for dem som møter slike holdninger i skolen. Samtidig må Per og Kari få møte argumenter som imøtegår bibelkritikken. Dagens ord er et av mange bidrag til dette. Fra apostlene selv! « Da de som gjaldt for å være støttene – Jakob og Kefas og Johannes – ble kjent med den nåde som var meg gitt, gav de meg og Barnabas samfunnshånd, for at vi skulle gå til hedningene, men de til de omskårne» (Gal 2:9).

Jakob (Jesu bror) , Kefas (Peter) og Johannes gav Paulus «samfunnshånd»! Dermed demonstrerte de at de sto sammen! Deres lære var den samme – om språkbruken kunne variere. Tjenestedelingen dem imellom representerte ikke noen forskjell i teologi.

Les Apg. 15 og se om ikke dette er en riktig tolkning!

-----

Trykk her for å lese flere andakter :-)

Les også
– Guds kall ble for sterkt
Les også
Olje på tørre hjul
Les også
Trøst og kraft
Les også
Kjenn at jeg er Gud
Les også
Vennskap som forplikter