Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Hvilken venn!

Gode venner er knyttet sammen med sterke bånd. Venners gjensidige åpenhet, ærlighet og støtte er en Guds gave.

Augustin skrev i sine ­bekjennelser mye om hvor avhengig han var av venner. Vennskap var uerstattelig. Vi er skapt til fellesskap, og vennskap er fortrolig fellesskap.

Gode venner er knyttet sammen med sterke bånd. Venners gjensidige åpenhet, ærlighet og støtte er en Guds gave – ikke mist når dagene blir tunge. Ved venners bortgang blir sorgen stor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men både Augustin og mange andre har skrevet og sunget om en venn som overgår alle andre. Han «satte sitt liv til for sine ­venner» (Joh 15:13). Dermed ordnet han med noe som vi selv ikke hadde mulighet til: En åpen himmel. Han har også kunngjort for sine venner «alt det jeg har hørt av min far» (vers 15). ­

Gjennom denne vennen, Jesus, har vi dermed både full tilgivelse for alle synder, lys over livets mening, himmelsk trøst i sorg og sykdom og håp for evigheten.

Denne vennen har også lovet å være oss særlig nær i kriser og utfordringer. Han vil lytte til vår bønn og bære oss videre gjennom livet – i uendelig omsorg. I lys av dette gir et kjent sangvers så god mening:

«Hvilken venn vi har i Jesus! Alt han vet og alt formår! Tyngste byrde han oss letter når i bønn til ham vi går.»

Her finner du flere andakter

Les også
«Han slumrer ikke»
Les også
Nesten en kristen?
Les også
Vinduer i våre liv
Les også
Vi vil visst helst klare oss selv, og gjerne skylde på andre
Les også
«Å velte veier»