Illustrasjonsfoto: Fotolia

Heltedåd

Aldri skal vi slutte å takke Ham for Hans verk for oss.

I slutten av mai kunne nyhetsmedia over hele verden fortelle om Mamadou Gassama som på modig og spektakulært vis klatret opp en bygning for å redde en fireåring som hang utenfor en balkong. På imponerende vis, i løpet av noen sekunder, klatret Gassama fra bakkeplan til femte etasje der han løftet barnet tilbake i sikkerhet.

For denne heltemodige redningsdåden ble Gassama, som var ulovlig innvandrer, belønnet med fransk statsborgerskap av Frankrike sin president, Emmanuel Macron. Og det er all grunn til å hylle Gassama for denne heltedåden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig tenker jeg på helten som skaffet deg og meg himmelsk statsborgerskap. Vi var også ille ute. Uten Hans redning ville vi alle vært fortapt. Men Han tenkte det annerledes, og Jesus ikke bare risikerte livet, Han gav det for å sikre oss dette statsborgerskapet.

Helt over alle helter, men også vår Frelser og vår konge. Aldri skal vi slutte å takke Ham for Hans verk for oss. Tenk at han brydde seg om den enkelte – og var villig til å komme og gjennomføre sin Fars redningsplan for å berge oss for Himmelen.

Men det kostet. Tre ganger ba Jesus i Getsemane om at han måtte slippe «å drikke denne kalken», men tre ganger la Han til: «… ikke som jeg vil, bare som du vil!». Takk og lov for det!

«Hin time i Getsemane jeg aldri glemme kan…»

Les også
Det ufødte barn
Les også
Død uten nøkler
Les også
En hånd på plogen
Les også
Arv
Les også
Glad med glade?