Illustrasjonsfoto: Yayimages.com

Guds navn

«For da Gud ga løftet til Abraham, sverget Han ved seg selv, siden Han ikke hadde noen større å sverge ved.»

Jeg snakket i går om at det snakkes lite om at du skal elske Herren din Gud «av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din kraft og av all din forstand» i vår tid.

Inspirert av dette, og andre ting jeg har hørt og lest, vil jeg derfor i noen andakter fremover snakke om Guds navn som viser forskjellige sider av Gud, og jeg velger å starte med disse ordene, plukket fra en artikkel av Carl Fredrik Aas i heftet «Guds navn»:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«De forskjellige navnene som er brukt om Gud, er som forskjellige noter i en stor symfoni. De er bilder på Gud som kan hjelpe oss til å forstå vårt forhold til Ham …

Vi kan ikke beskrive Gud eller se Gud slik Han er i sin fullkommen­het. Men gjennom Guds navn har vi fått bilder av en Gud som elsker sitt Skaperverk og ønsker å dele evigheten med oss.» (Carl Fredrik Aas)

La oss i dag begynne med Elohim, et ord som er brukt over 2000 ganger i Bibelen. Flere bibelforskere snakker om at Elohim handler om en allmektig Gud som binder seg til sine løfter ved ed. Noe som også Hebreerbrevet 6,13–14 tyder på. Der kan vi lese: «For da Gud ga løftet til Abraham, sverget Han ved seg selv, siden Han ikke hadde noen større å sverge ved.»

Vi snakker derfor om en trofast Gud som holder det Han lover – og som er Allmektig og makter å gjennomføre sine løfter.

Behov for mer inspirasjon?

Les også
Bønnens time
Les også
Fisker og menneskefisker
Les også
Kan ikke tie
Les også
Jesus har kontrollen
Les også
Bru over kløfta