Gud roper

«Jeg hadde svar til dem som ikke spurte, jeg var å finne for dem som ikke søkte meg». Jeg sa: «Her er jeg! Her er jeg! Til et folkeslag som ikke kalte på mitt navn.» Jesaja 65,1.

Gud ser etter oss. Han ønsker å være tilstede i våre liv for å vise sin nåde, kjærlighet og omsorg. Han sier, «Jeg hadde svar til dem som ikke spurte, jeg var å finne for dem som ikke søkte meg». Jeg sa: «Her er jeg! Her er jeg! Til et folkeslag som ikke kalte på mitt navn.» Jesaja 65,1.

Hva blir vår reaksjon på hans ønske om å få komme oss i møte? Gud spør etter oss før vi har tenkt på ham. Han roper sitt navn ut over oss for å gi tilkjenne at han ønsker å være vår Herre og Frelser. Guds frelse er nøye planlagt fra evighet av.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Jesus Kristus har han utvalgt oss før verden ble skapt, så vi skulle stå hellige og feilfrie for hans ansikt. Ef. 1,4. Guds eviggyldige tilbud til oss er Jesus. Han er i blant oss ved sin gode Hellige Ånd. Gud rekker også i dag ut sine hender til et trassig folk som følger sine egne tanker.

«De fulgte sine egne tanker, sitt onde og harde hjerte.» Jer. 7,24. Gud er der alltid, til tross for vår så ofte egoistiske og likegyldige ferd. «Hele dagen rakte jeg hendene ut til et trassig folk som gikk fram etter sine egne tanker på veier som ikke var gode.»

Her er jeg! Gud roper oss inn til sin nåde, miskunnhet og godhet. Han vil at vi skal vandre på sammen med ham. Derfor er hans hender rakt ut til frelse!

«Enn står Jesus og banker, Enn går Jesus og sanker, Ennå kaller Han, Ennå leter Han, Ennå søker Han deg.» Bernhard Holm.

Trenger du mer åndelig påfyll?