Illustrasjonsfoto: Fotolia

Gud – Skaperen

«I begynnelsen skapte Gud…» (1. Mos 1,1)

På radioen synges «Den prektigkledde sommerfugl», og jeg kommer til å tenke på forfatteren Gabriel Scott sine tanker om sommerfugl og hummerteine.

«Hvordan er det ikke med sommerfuglen? Hva er her ikke for et innbyrdes samspill mellom humlen og blomsten, mellom mulden og treet? Hvor er det ikke vidunderlig ordnet med vinden og solen og regnet og alt?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men enda all denne orden er til, enda så finnes her hoder, som mener at her ingen ordner har vært. Her er intet opphav, her er ingen skaper, den største frembringelse har ingen frembringer. Om derimot de samme hoder får se en usselig hummerteine, så tviler de ikke et øyeblikk på at her har vært en mester for den. De har på ingen måte sett ham, teinen er mere enn godt bevis for at han virkelig må ha vært til.

Se, hvor den er fornuftig innrettet, her er åpne masker og spiler, så vannet og lyset får fritt spill. Og dertil er her to kalver for gjesten, to aldeles patente dører, som nok lar ham komme inn når han vil, men vanskelig slipper ham ut igjen. De er gjort med et makeløst snille, hele teinen er bare snille og vidner om opphavets kløkt og forstand. Teinen har sikkert nok sin frembringer, en teine kan vel ikke gjøre seg selv? Det kloke hode smiler og spør.»

«I begynnelsen skapte Gud…» (1. Mos 1,1)

Les også
En hånd på plogen
Les også
Glad med glade?
Les også
Arv
Les også
Heltedåd
Les også
Råte