Frifunnet

For mange er livet ingen frihet. Men det livet Jesus gir handler ikke om bare å overleve.

Norsk Bibel sin nynorske oversettelse har en formulering jeg stoppet opp ved. Kleopas på vei til Emmaus forteller om Jesus, at han ble overgitt til å «dømast frå livet». Jeg sjekket og forstår det slik at «dødsdom» kanskje er nærmere grunnteksten. Men jeg synes uttrykket likevel sier så mye.

Hva skjer når noen blir dømt til døden? De dømmes fra alt som livet skulle være og inneholde. Slik er det kanskje den strengeste dommen noen kan oppleve, og den er så absolutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jesus ble dømt fra livet, og det rammet Ham uforskyldt. Han hadde ikke gjort noe som tilsa at Han skulle dømmes. Men hva skjedde med oss, samtidig?

Om du tar imot og tror, og velger Ham, så er du også dømt, men med en annen dom. Det er en frifinnelsesdom, til livet. Fordi Jesus ble dømt fra livet. Du er erklært rettferdig, helt uforskyldt. Fordi Jesus ble fradømt livet, helt uforskyldt, for deg.

For mange er livet ingen frihet. Men det livet Jesus gir handler ikke om bare å overleve. Han gir deg det evige livet her og nå, ved å løfte av deg skyld. Han ønsker å ta bort din skam. Og å erstatte fravær av kjærlighet, og løfte av deg avtrykk av krenkelse. Han gir evig håp.

Han stod opp igjen fra døden, og er selv dette livet i deg. Da er det mulig å leve.

----

Trykk her for å lese flere andakter.