Fri

Bare den som er fri fra lovens forbannelse kan virkelig være i stand til å gjøre Guds vilje. Bli i friheten!

«Men Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse da han kom under forbannelse for vår skyld. For det står skrevet: Forbannet er hver den som henger på et tre.» Gal 3:13

Paulus viser tilbake til noen av Moses’ siste ord til Israelsfolket. Moses ber dem velge mellom velsignelsens vei i å holde seg til Guds bud, eller å motta konsekvensene av synd og ulydighet. Vi vet at folket ikke maktet eller ville det. Guds bud ble en påminnelse om at de trengte en som kunne sette dem fri.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Messias kom. Og Paulus snur tilsynelatende alt på hodet. Den som nå forsøker å holde alle budene for å bli rettferdig i Guds øyne, er under forbannelse (vers 10). Var det ikke motsatt? Var det ikke gjennom å holde budene vi skulle bli velsignet?

Jo, budene gjelder fortsatt, de gjelder enda mer. Men det er bare én som maktet å holde dem alle, og som tok vår straff på seg, vi som ikke maktet det. Han tok fullstendig lovens forbannelse bort fra oss som tror.

Vi har så lett for å ta imot denne friheten bare en kort stund. Så går vi inn under den tunge byrden igjen, når kristenlivet skal leves for alvor. Men legg merke til hva Paulus sier. Bare den som er fri fra lovens forbannelse kan virkelig være i stand til å gjøre Guds vilje. Bli i friheten!