Illustrasjonsfoto: Harold Litwiler/CC/Flickr

Frelsens veg og det gode liv

«Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning» (2.Tim 3,16–17).

Vi lever i en tid hvor Bibelen, i hvert fall deler av den, snart er tilgjengelig på alle språk. Wycliffe bibeloversettere har selv tidfestet at innen 2025 skal oversettelsesprosjekter til alle gjenstående språk være påbegynt. Misjonsledere forventer en global reformasjon.

For første gang i historien vil alle folkeslag ha adgang til Guds ord på sitt eget morsmål. Reformasjonen i Europa for 500 år siden la grunnlaget for det som vi i dag kjenner som den vestlige sivilisasjon. Fra Europa har evangeliet gått ut til alle verdens ender. Selv om Europa nå opplever en sterk sekularisering, forandrer ikke dette Skriftens autoritet eller verdi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De som vil gjøre seg nytte av den vil bli velsignet. Kina og flere andre nasjoner i Asia står på valg etter store kristne vekkelser. Lederskapet flytter østover. Det er et interessant faktum at de fleste av verdens bibler i dag produseres og trykkes i Kina.

Så handler altså Skriften både om frelsens veg og det gode liv. Hver bok er innblåst med liv ved Den hellige ånd. De veileder, oppdrar og tilretteviser i rettferdighet og til gode gjerninger. Ingen god gjerning er større enn den Gud selv gjorde gjennom Jesus Kristus.

Skriften og tradisjonen som bekrefter denne er det mest verdifulle arvestykke vi forvalter som kristenhet.

Behov for mer inspirasjon?

Les også
Vekkelsesforventing
Les også
Rikene som ble knust
Les også
Jesus tok skylda!
Les også
Omvend dere!
Les også
Ubehagelig ærefrykt