Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Fred på jorden?

«Fred etterlater jeg dere, min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.» Joh. 14,27.

Det er Jesus som sier dette. Hvorfor blir det aldri fred i verden, blant mennesker og nasjoner i mellom?

En har sagt: «Det er fem store fiender av freden i oss: Begjær, ambisjoner, misunnelse, sinne og stolthet. Hvis disse kunne av­skaffes, ville vi uten tvil oppleve evig fred.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og en annen: «Hvis jeg ligger i krig med meg selv, kan jeg ikke gi fred til andre.»

Via TV media blir vi hver dag overøst med reportasjer om krig, terror, vold og forfølgelser. Og ikke minst gjør det inntrykk når det er barn det går ut over. Mange tenker: Hva har skjedd med englenes budskap på Betlehemsmarkene for godt over 2000 år siden?

De sang om fred på jorden blant mennesker! Var det bare et fromt ønske? For dem som opplevde englesangen må ordene om fred ha vært som den skjønneste musikk. De drømte sikkert om at menneskene ville lære å sette pris på hverandre og elske hverandre.

Jesus vil skape fred, men det må han gjøre ved at han driver ut synden og det onde. Det er derfor evangeliet om Jesus vekker motstand. Jesus sa at «min fred gir jeg dere», men legger til «ikke som verden gir».

Dette er Guds fred som «overgår all forstand». Denne hjertefred er «Fred med Gud i en god samvittighet».

Her finner du flere andakter

Les også
Grepet av Gud
Les også
Vinduer i våre liv
Les også
– Er du takknemlig for din DNA-kode?
Les også
Gud er grensesprengende
Les også
Følg meg!