Tjenesten for Gud må alltid ha sin basis i sannhetens evangelium. Det gjelder ikke noe mindre enn spørsmålet om Jesus Kristus virkelig lever i oss, skriver Ivar Gjerdi i denne andakten. Illustrasjonsbilde: Pixabay

For sannheten

Et liv og en tjeneste som er i strid med Guds vilje og sannhet er uten verdi og til ingen nytte.

Paulus skriver: «For vi makter ikke noe mot sannheten, bare for sannheten.» 2.Kor. 13,8. Paulus ber for menigheten at de må gjøre det gode og ikke det onde. Han er opptatt av at de må vise seg som sanne kristne. Det nytter ikke å utrette noe mot sannheten, bare for og med sannheten.

Tjenesten for Gud må alltid ha sin basis i sannhetens evangelium. Det gjelder ikke noe mindre enn spørsmålet om Jesus Kristus virkelig lever i oss. Gjør han ikke det, så hjelper det lite hvilke meninger vi har eller hvor anstendig vi lever eller hva vi kan påberope oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Paulus er overbevist om at Kristus er sannheten, og denne sannheten skal seire. Jesus har sendt ham for å være med å bygge opp Guds rike, og håper at han slipper å rive ned eller kjempe mot noe i menigheten som er falskt.

Paulus formaner til selvransakelse og selvprøvelse. Gud følger oss med sitt ransakende blikk. Fellesskapet med Jesus er et fellesskap i troen, og det er en tro som må bevares sunn og sann.

«Hver den som er av sannheten, hører min røst», sier Jesus. Joh.18,37.

«Kom, sannhets Ånd, og vitne giv, at Jesus Kristus er vårt liv, så vi av intet annet vet enn ham vår sjel til salighet.» Kingo

-----

Les også
Nesten en kristen?
Les også
Mer stillhet
Les også
Bønn gir styrke
Les også
Velkommen hjem
Les også
Skjul ikke noe