Illustrasjonsfoto: Rob Bye/Unsplash

Evangeliet er gratis

Vi er Guds hus, Guds bygning. Nærværet er nå knyttet til Ånden som han har utøst i våre hjerter og over vår tjeneste.

«Den dagen skal det ikke lenger være noen som driver handel i huset til Herren over hærskarene.» (Sak 14,21).

I Det gamle testamentet var løftet om Guds nærvær knyttet til bestemte hus eller bygninger. Tanken føres videre i Det nye testamentet: Vi er Guds hus, Guds bygning. Nærværet er nå knyttet til Ånden som han har utøst i våre hjerter og over vår tjeneste. Dette ble stadfestet og demonstrert på den første pinsedagen i Jerusalem. Lyden av Ånden fylte riktignok huset der de satt, men ildtungene delte seg og satte seg på hver enkelt av dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Evangeliene har to beretninger hvor Jesus renser Guds hus. Pengevekslere og dueselgere hadde sett sin anledning til å profittere på gudsdyrkelsen i templet. Jesus forklarer seg slik da hans autoritet bak ryddesjauen ble utfordret: «Det står skrevet: Mitt hus skal kalles et bønnens hus. Men dere gjør det til en røverhule.»

Handel og forretning har sin plass på andre samfunnsområder, men Guds rike handler aldri om å kjøpe og selge, bare om å gi og få. Reformasjonen kom som en reaksjon på avlatshandel og korrupsjon. Øonomiske interesser forsøkte å utnytte kirkens oppdrag. Men de gode nyhetene er gratis og vederlagsfrie. «Gi som gave det dere fikk som gave» (Mat 10,8).

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)

Les også
Skremt av Gud?
Les også
Gud er både god og streng
Les også
De som seirer
Les også
Egget og fuglen
Les også
Skjul ikke noe!