Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Evangeliet

For evangeliet er større enn oss, større enn livet, det er livbøyen som omgir oss.

Blir vi fornærmet om noen skulle antyde at vi ikke helt ser evangeliet, om nåden og Jesu Kristi død og oppstandelse? Hvorfor skulle vi det? Om og om igjen trenger vi å se evangeliet.

For evangeliet er det som ikke kom opp i noe menneskes hjerte eller tanke. Som profetene grublet på og forsøkte å forstå. Som selv englene ønsket å se inn i, men ikke kunne. Men som nå ligger åpent for alle som tar imot og tror.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Evangeliet er så enkelt at de vise og forstandige ikke ser det, men de som egentlig ikke har peiling forstår det. Evangeliet er likevel så dypt og rikt at ­Paulus må ta i bruk hele bredden, lengden, høyden og dybden for å beskrive det.

Det ligger så dype hemmeligheter gjemt i evangeliet. Som det tar et øyeblikk å bøye seg for, men et helt liv å utforske og forstå. Evangeliet må høres med ørene, sees med øynene, og leves i hjertet. Om og om igjen må det pløyes inn i livene våre.

Om vi bare tillater at det skjer. Det finnes så mange borger i våre hjerter og våre miljøer, hvor vi har slått fast at dette har vi forstått. Det er bra å være frimodig på vegne av evangeliet, men det er godt å være ydmyke på vegne av oss selv.

For evangeliet er større enn oss, større enn livet, det er livbøyen som omgir oss.

Her finner du flere andakter

Les også
Angst
Les også
Fri
Les også
I kjærlighet
Les også
Fokus
Les også
Etterfølgelse