Et morshjerte

Denne lille tildragelsen fra virkeligheten bør minne oss om ham hvis hjerte slår enda varmere og omsorgsfullt for oss enn hva et morshjerte kan gjøre.

Kan noe oppleves sterkere og varmere enn et morshjerte? Fengselspresten opplevde noe spesielt da han en dag kom inn til en innsatt som virket å være svært fortvilet. Da han spurte om noe helt spesielt hadde skjedd, fortalte han at han fått brev fra sin mor.

«Men det var da et fint brev», sa presten. Presten leste alle brevene til de innsatte og kjente innholdet i dette brevet. «Nettopp fordi brevet var så kjærlig og godt, dømte det meg så hardt», sa den innsatte og brast i gråt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 Han hadde måttet tåle mye gjennom livet, men mors omsorgsfulle og lidende kjærlighet greide å bryte ned denne mannens engang så stolte sinnelag. Det er mange som får satt morskjærligheten på prøve. Og det er mange som kommer med samme utsagn som dette: «Det er barnet ditt. Uansett hva som skjer, uansett hvilke valg det tar.»

Denne lille tildragelsen fra virkeligheten bør minne oss om ham hvis hjerte slår enda varmere og omsorgsfullt for oss enn hva et morshjerte kan gjøre. Menneskelig talt kan ingen overgå det. Jeg tenker selvfølgelig på Jesus Kristus, som elsket oss til døden, ja korsets død. Fil. 2,8.

Morskjærligheten kan svikte og hun kan glemme, men hør hva Guds ord og løfte sier, «Kan en kvinne glemme sitt diende barn, en omsorgsfull mor det barnet hun bar? Selv om de skulle glemme, skal ikke jeg glemme deg» Jesaja 49,15.

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)