Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Et løp skal fullføres

Er alt dette for ingenting å regne bare en står på i kallet – om det så skulle bli døden?

De eldste fra Efesos var de første som fikk høre de sterke ordene. Siden har disse ordene blitt sitert med tilslutning av mange:

«Men for meg er ikke liv eller død verdt å snakke om, bare jeg kan fullføre løpet og den tjenesten jeg fikk av Herren Jesus: å vitne om evangeliet om Guds nåde» (Apg 20:24).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men stopp. Skal en tjener i Guds rike verken tenke på liv eller lemmer, familie eller venner? Er alt dette for ingenting å regne bare en står på i kallet – om det så skulle bli døden?

Jeg må tenke meg om. Paulus kunne glede seg over god mat og godt fellesskap (Apg 14:17). Han var selv den første til å påpeke ansvaret for familie og barn. Vi skal ikke realisere kallet slik at andre uvillig lider overlast (1.Tim 3:1–11). Åndelige ledere med familie skal først lære seg å ta ansvar for familien, sa han.

Men når det er sagt: Verdiskalaen Jesus gir, forutsetter oppbrudd: «La de døde begrave sine døde, kom du og følg meg!» Det er dette Paulus avspeiler i avskjedstalen. Jesu hjertesak var blitt hans.

Hvordan dette skal balanseres i forhold til oppgaver og relasjoner mennesker imellom, er individuelt. Her vil Jesus lede den enkelte. Men dette vet jeg: Uten mennesker med en paulinsk nidkjærhet vil kristen misjon stagnere.

Les også
Bønn gir styrke
Les også
Den eneste sanne Gud
Les også
Bør
Les også
Det sanne lys
Les også
De som ble stående