Illustrasjonsfoto: Fotolia

Egen kraft?

Etter at James Fenimoore Cooper hadde lest en dameroman mente han at han kunne ha gjort det bedre selv.

Den kjente forfatteren James Fenimoore Cooper er først og fremst kjent for indianerromanene: «Den siste mohikaner», «Stifinner», «Prærien» og «Hjortedreper».

Når det gjelder hans forfatterskap fortelles det at han begynte å skrive på trass. Etter at han hadde lest en dameroman fra den tiden høyt for sin kone, mente han at den var så elendig at han kunne ha gjort det bedre selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det mente ikke kona. Hun gav klart uttrykk for at dette trodde hun ikke mye på. Da bestemte James seg for å vise henne. Han satte seg ned og skrev, og bok ble det. Den første var ikke den beste han kom til å skrive. Men det var en begynnelse.

Etter hvert skulle det bli 32 bøker, og gjennom de overnevnte bøkene ble han populær fra første stund. Bøkene er i dag er oversatt og utbredt over hele verden.

Det er nok slik at mange, i ­forskjellige situasjoner tenker: – Dette kan jeg klare like godt selv, og for James Fenimoore Cooper stemte dette. Og det er temmelig sikkert mange flere eksempler på det samme.

Når det derimot gjelder din evige frelse, nytter det ikke å tenke slik. Her er det forgjeves å prøve selv. Du kan være helt sikkert på at hadde Gud funnet en annen måte å frelse oss på enn å ofre sin egen sønn for vår frelse, hadde han brukt den.

Men det finnes ikke noen frelse utenom Jesus.

Behov for mer åndelig påfyll?

Les også
‘Men nå’ VII
Les også
‘Men nå’ VI
Les også
‘Men nå’ V
Les også
‘Men nå’ III
Les også
‘Men nå’ II