Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Du blir ikke lurt!

Den som leser evangeliene kan være trygg på ikke å bli lurt. Fakta bekrefter troen.

«Nå har også jeg bestemt meg for å gå nøye gjennom alt fra begynnelsen av og skrive det ned for deg i sammenheng, ærede Teofilos, så du kan vite at det er pålitelig, det du har fått opplæring i» (Luk 1,3–4).

De som hevder at Bibelen kun er en religiøs bok, hevet over primærkilder og beviser fra samtiden vet ikke hva de snakker om.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forfatteren og legen Lukas satte seg fore å få alle historiske fakta på bordet. Han forholdt seg til tidsvitnene og det samlede bevismateriale han var i stand til å dokumentere.

Matteus og Johannes skrev om det de hadde sett, hørt og ­opplevd sammen med Jesus. Markus og Lukas så alt fra utsiden og vurderte alle fakta de kunne fremskaffe for at etter­tiden kunne være trygge på at de som stod Jesu nær ikke var de eneste som fortalte historien. Jesu nærmeste kunne jo beskyldes for å gjen­fortelle den til egen fordel.

Vi som tror trenger ikke å svelge historiske kameler. Selv om vi stoler på noe usynlig, er det som skjedde rundt Jesu fødsel, død og oppstandelse historisk dokumentert av mange vitner.

Først av dem som selv levde sammen med Jesus. Deretter av andre i deres nettverk som hadde adgang til alle versjoner og kunne overprøve troverdigheten i det historiske vitnesbyrdet.

Den som leser evangeliene kan være trygg på ikke å bli lurt. Fakta bekrefter troen.

Her finner du flere andakter

Les også
Bli i det Jesus lærte
Les også
Bevisene avgjør
Les også
Lederskap i særklasse
Les også
De som ble stående
Les også
Apostelen Johannes