Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Disippelskap er et regnestykke

«Store folkeskarer fulgte med Jesus, og han vendte seg til dem ...» (Luk 14,25)

Da mange mennesker begynte å følge Jesus snudde han seg og sa noen «uvennlige ord» til dem. I stedet for å glede seg over økende popularitet og fremgang i virksomheten gjorde han det vanskelig for folk.

Der hvor andre ville ha tilbudt privilegier for å stimulere veksten, avkrevde Jesus offer. «Om noen kommer til meg og ikke setter dette høyere enn far og mor, kone og barn, brødre og søstre, ja, høyere enn sitt eget liv, kan han ikke være min disippel» (v. 26).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Er det noen motsetning mellom kjærligheten til de nærmeste og det å være en disippel? Nei, men det kan representere en utfordring. Overgivelsen til Jesus må alltid komme først, også foran kjærligheten til eget liv.

«Ingen av dere kan være min disippel uten å gi avkall på alt han eier» (v. 33).

Den som skal reise et byggverk eller føre en krig bør sette opp et regnestykke. Slik er det også med disippelskap. Det har en prislapp. Å fullføre vil kreve visse resurser. Hva koster det så? Alt det vi eier.

Da er det altså oppnåelig for enhver som overgir liv og eiendeler som innsats. Vi taper riktignok alt det vi har, men vinner alt det han har. En god handel rett og slett, i hvert fall for dem som har forstått hvem Jesus er.

Her finner du flere andakter

Les også
Bitterhet
Les også
Landskap
Les også
Omformeren
Les også
Er troen din en privatsak?
Les også
Kjenne