Illustrasjonsfoto: J D Mack/CC/Flickr

Diamanter uten verdi

«Hva gagner det et menneske om han vinner den hele verden, men tar skade på sin sjel.» (Matt. 16:26)

«Plaget av hunger og tørst streifer en araber omkring i ørkenen. Da får han se en pose som ligger i sanden. Han griper den ivrig. Men da han får se innholdet, slenger han den skuffet fra seg. ‹Akk, det er jo bare edelsteiner. Jeg trodde det var dadler.›

Det kan komme stunder da all verdens gull og edelsteiner ikke er så mye verdt som dadler eller litt brød. Likevel er det tusener som selger sin ære og sin sjel for mindre enn en edelstein. Her på jorden er alt relativt. Hvor mye en ting er verd, beror på ­situasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jesus har gitt oss en fast verdi­måler, det er vår sjel. Han har verdsatt den til mer verdt enn hele verden. Ja, han har satt den så høyt at han gikk i døden for at vår sjel skulle bli frelst.

Ingenting her på jorden har noe verdi i seg selv. Bare vår sjel har verdi i seg, fordi den er kjøpt til Gud med Jesu dyre blod.»

Det er Erling Ruud som skriver dette i boken «Ny kraft». Og jeg har ikke lyst til å legge så mye til, annet enn skriftordet som Ruud også nevner litt seinere: «Hva gagner det et menneske om han vinner den hele verden, men tar skade på sin sjel.» (Matt. 16:26)

– og et lite vers: Diamantåkrer – fjell ut av gull, all verdens juveler, elver av sølv, kan aldri gi din samvittighet fred, kan aldri sone synd i ditt sted.

Trenger du mer åndelig påfyll?

Les også
Samme kropp, ulike kroppsdeler
Les også
Forandring i hverdagen
Les også
Ikke avvist
Les også
Kardinalsyndene
Les også
Sammen med de andre