Illustrasjonsfoto: Mariano García-Gaspar/CC/Flickr

Den som gir har alltid nok

«Sett ikke lit til vold, ha ikke forgjeves håp til rov! Om rikdommen vokser, la deg ikke merke med det!» (Salme 62,11).

Urettferdige mennesker tyr ofte til vold og søker gjerne rikdom for å styrke sin makt og innflytelse. Og tilsynelatende fungerer det; grenser flyttes og mennesker tilpasser seg når de trues med vold og lokkes av penger. En statsleder uten våpen eller penger får en kort levetid.

Men man kan ikke fremme Guds rike gjennom slike maktmidler. Der hvor pengemakt eller våpenmakt tar over er det ikke plass til Gud. Med Mammon følger vold og rov og de rike undertrykker de fattige. De fattige har alltid vært Gudsrikets primære målgruppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pave Frans uttrykte nylig at kirken har det best når den er fattig. Derfor er det få rike som finner veien inn i Guds rike. Jesus sier selv: «Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike» (Mat 10,24). Likevel føyer han til «... men for Gud er alt mulig».

Nå er det likevel en forskjell på godt forvalterskap og det å søke rikdom. En god forvalter har alltid det han trenger, også til å gi bort. Den som søker rikdom får aldri nok. Rikdom gjør noe med folk. Derfor må vi lære å gi slik at Mammon ikke får makten over oss. Den som gir har alltid nok.

Behov for mer inspirasjon?

Les også
Fortsett
Les også
Det er en mening med det!
Les også
Menneskesønnen
Les også
Lys
Les også
Dårer