Illustrasjonsfoto: Florin Draghici/CC/Flickr

De minste

«Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot en av disse mine minste brødre, gjorde dere mot meg.» (Matt 25)

Til tider kan vi bagatellisere vår egen eller andres smerte. Da er det viktig å se hvilken side Jesus er på. Om du tar lett på smerten, så gjør ikke Han det.

I den sterke teksten om kongen som skiller sauene fra geitene, lyder disse ordene: «Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot en av disse mine minste brødre, gjorde dere mot meg.» Og: «Det dere ikke gjorde mot en av disse minste, har dere heller ikke gjort mot meg.» (Matt 25)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han identifiserer seg så sterkt med dem som lider, at det som skjer med dem, skjer med Ham selv. Ta ikke lett på din smerte, for Jesus er der. Ikke ta lett på andres smerte heller, for Jesus står midt i den.

Vår konge er en lidende konge, en tjener, en foraktet mann, en folk ikke regnet for noe. (Jes 53) Han ble til slutt korsfestet. Han kunne latt være, men Han var dønn seriøs på at Han ville bære våre sår.

«Disse mine minste» er nok ikke mest ment som barn her, men dem også. Han mener alle dem som vi ikke ser eller regner med, på grunn av sykdom, fengsel, fattigdom og lignende.

Det virker som Han bærer disse minste på skuldrene sine så de rager over alle andre. Som en storebror tar Han personlig alt som råker dem.

Gå med Ham og lær av Ham. Tar du imot for ditt eget liv, kan du gi det til andre.

Trenger du mer åndelig påfyll?

Les også
Vekke opp
Les også
Søk først Guds rike
Les også
Som i et speil, i en gåte
Les også
Stillhet
Les også
Streik