Bibelen skapte forandring

«For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere en noe tveegget sverd.» Hebr. 4,12.


En fengselsdirektør i Japan fikk en bibel av en venn, men var ikke interessert i den. Han ga den isteden til en fange som han visste var glad i å lese. Han var langtidsdømt for mord, og han tok imot boken.


Det brøt ut brann i fengslet, men ingen benyttet anledningen til å rømme. Og alle hjalp til i redningsarbeidet. Da brannen var slokket ble det holdt opptelling, men ingen av de innsatte manglet. Det hadde aldri hendt tidligere ved fengselsbranner i landet, og myndighetene undersøkte hva grunnen kunne være.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det viste seg at det var virkningen av Bibelen som direktøren hadde gitt til den lesehungrige innsatte som var årsaken til fangenes eksemplariske oppførsel. Som belønning ble denne fangen benådet og satt fri. Men hva skjedde?

Denne mannen ba om å få bli i fengselet for å kunne fortsette arbeidet blant kameratene sine. Et eksempel på hvordan Bibelen forandrer menneskeliv. «For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere en noe tveegget sverd.» Hebr. 4,12.


Tidligere, da det var hushjelp i mange hjem, fortelles det om en som var blitt en kristen. Menighetens pastor spurte henne en dag om hvordan hun visste at det hadde skjedd en forandring i livet hennes. Og hun svarte: «Jo, pastor, for nå har jeg begynt å vaske under sengene også!»


Tidligere hadde hun vært opptatt av om husmoren så henne. Men Guds ord hadde nå lært henne at også Guds øyne ser. Og hun ønsket å leve etter Guds vilje.

Trenger du mer åndelig påfyll?