Illustrasjonsbilde: Pixabay

Barn og voksen

Å vokse opp og bli moden innebærer å ta seg selv i eie.

Bibelen understreker to sider ved det å være en kristen. Å være som barn hos Gud. Og det å vokse opp til manns (og kvinnes) modenhet. Det er viktig å se at begge deler hører med.

Å vokse opp og bli moden innebærer å ta seg selv i eie. Til det trenger man ofte et sunt opprør overfor dem som oppdrar, en naturlig brytningstid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det forvandler barnet til en selvstendig mann eller kvinne som tar ansvar i eget liv. Dette er viktig for å ha noe å gi til Gud. For vi kan på en måte ikke gi livet vårt til Gud om vi ikke eier det.

Vi kan misforstå, og tro at overgivelse er å hoppe over denne løsrivelsen. At det er slik man er Guds barn. Men da blander vi to ulike sider ved det å være kristen. Og vi får et kristenliv hvor vi knuger oss selv ned. Og mister friheten til å gi oss selv til Gud eller andre.

Heller ikke barnet hos Gud får det godt da. For barn hos Gud er noe vi trygt skal få være på den gode måten, hele livet. Du skal få være både voksen og barn hos Gud, uten at de to truer hverandre.

Vi er skapt til å bryte opp fra mor og far, og så bære dem inne i oss som en trygghet videre. Men overfor Gud forblir det alltid viktig at vi lever i den inderlige avhengigheten, hvilen, og tilliten som bare et lite barn har.

Les flere andakter her

Les også
Herren bygger
Les også
En mann etter Guds hjerte
Les også
Vi er kalt til å tjene, ikke kreve
Les også
Visdom
Les også
For deg