Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Bare uvitenhet?

Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.» (Johannes 14,6)

Mange husker nok «Silkesvarten» på TV. «Alle jenters drømmehest», som en har sagt det. Eller kanskje du har lest boken, tegneserien eller sett filmen. ­«Silkesvarten» eller «Black Beaty» som den heter i originalutgaven, er uansett blitt verdensberømt.

Boken som kom ut på 1870-tallet, er skrevet av Anne Sewell og hennes budskap var at ingen har rett til å behandle et annet levende vesen respektløst – og hun er nådeløs i sin kritikk av dumskap. Anne Fløtaker, skriver om denne boken:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Vesle Joe gjør alt galt da Silkesvarten nær på sprenger seg for å hente legehjelp til godseierfruen. Joe skal stelle ham etter rittet, og Silkesvarten setter nesten livet til da han får kaldt vann å drikke og ingen dekken til vern mot kulda etter å ha galoppert i timevis.

Dette er alt stallmesteren John har å si til Joes far da faren i ­ettertid forsøker å tale sønnen sak. «Uvitenhet? Ren uvitenhet? Bare uvitenhet? Jeg skjønner ikke at du kan snakke slik!»

Vi kan ikke vite alt. Men vi må i alle fall vite hva som er sant i livsviktige ting.

Vet du hvordan du skal komme til Himmelen? Eller bryr du deg ikke om å vite det? Det siste vil være dumt. Du kan risikere å gå evig fortapt.

Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.» (Johannes 14,6)

Her finner du flere andakter

Les også
Misjonærens bekymring
Les også
Hvilken venn!
Les også
Nytt håp og nytt liv
Les også
«Så lenge jeg er i verden er jeg verdens lys» Joh. 9,5
Les også
Forandring
Les også
Gi ikke opp