Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Bør

Det Jesus bar en gang for alle på Golgata, kan du ikke bære.

Enten du bærer i stolthet, eller du bærer i likegyldighet. Enten du bærer med mye klage og sukk, eller i en slags ydmykhet – så bærer du. Og gjelder det byrder du ikke skal bære, så er det uansett en dårlig bør.

Enten du bærer i en fin veske eller i en bærepose fra Rema. Enten du bærer i en profesjonell stresskoffert, eller bare i hendene. Er det en byrde du ikke skal bære, så er det en byrde du ikke skal bære.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enten du får mye ros, eller ingen forstår. Enten du ofrer mye, eller ikke synes det koster deg stort. Er det en byrde som ikke er din, så er det en byrde som ikke er din.

Når vi bærer byrder for andre, er det nøye med hva vi bærer, og hvordan. For også her gjelder Jesu ord. At vi kan komme til Ham med tunge byrder, og så skal vi finne hvile. (Matt 11:28) Du tenker kanskje at det ikke gjelder byrdene du bærer. At de er lette, som Jesus sier i de samme versene.

Men føles de lette? Ta en ny sjekk på hva du bærer. Vi skylder så ofte på arbeidsmengde og behov rundt oss. Og det er nok rett. Men jeg tillater meg å være så «frekk» at jeg likevel spør deg og meg. Har du sjekket hva du bærer?

Det er mye å si om hvilke byrder vi ikke skal bære. Men viktigst: Det Jesus bar en gang for alle på Golgata, kan du ikke bære.

Her finner du flere andakter

Les også
Hele veien
Les også
Kunne Jesus redde Peter?
Les også
Du er skapt for å vandre i lyset
Les også
Hør evangeliet
Les også
Gjem i hjertet