Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

‘Men nå’ VI

«Men det som var meg en vinning, akter jeg nå for skrap» (Fil 3:7).

Å bli omvendt er å skifte verdisett. Det kunne apostelen Paulus vitne om. For ham ble endringen meget markant. Det kom til et radikalt ‘men’ i livet hans. Han beskriver det slik: «Men det som var meg en vinning, akter jeg nå for skrap» (Fil 3:7).

Hva hadde skjedd? Han hadde stolt på sine fromme gjerninger. Men nå skjønte han at det ikke førte fram. Det førte ham bare inn under Guds forbannelse (Gal 3:13).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han hadde forfulgt de som tilhørte den nye ‘veien’. Han fnøs av raseri mot dem. Men nå var de blitt hans venner, hans folk. Ved troen på Jesus tilhørte de samme ‘familie’ (Ef 2:19).

Han hadde tenkt han ville rydde Jesus-bevegelsen ut fra Israel. Men nå var han blitt dens fremste talsmann. Han hadde tenkt seg en Messias med politisk makt. Men nå innså han at Jesus var Messias.

Han har all makt, men inntil han kommer igjen, er hans store hjertesak å ta seg av syndere – både av jødisk og hedensk hærkomst.

Og han hadde innsett at han selv, Paulus, var den største av alle syndere. Vendepunktet i livet kom da han bøyde seg for Jesus og fikk syndene sine vasket av (Apg 22:16).

Møtet med påskens Jesus forandret alt. Verdisettet ble nytt. Forfølgeren var blitt etterfølger.

Tenk, slikt kan skje også i dag!

Her er de andre andaktene i denne serien:

Les også
‘Men nå’ V
Les også
‘Men nå’ - del IV
Les også
‘Men nå’ III
Les også
‘Men nå’ II
Les også
‘Men nå’ I