Illustrasjonsbilder av en julestjerne i vinduet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Adventsguiden

Advent handler om Jesu komme. Med denne guiden kan du følge Bibelens profetier og løfter, be bønner, og reflektere over budskapet i advent.

Les også: Slik kan du stresse ned i adventstiden

Uke 1 – Håp

Den første uken handler om lengselen etter Messias. Israelsfolket lengtet etter oppfyllelsen av Guds løfter, befrielse fra fangenskapet i eksil og etableringen av Guds rike. Når du går gjennom denne uken, kan du identifisere deg med profetiene, lengslene og forventningene? Hvordan gir løftene deg håp? Hvilke deler inspirerer deg eller oppmuntrer deg?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bønn: Allmektige Gud, vi lengter etter at du skal komme tilbake, slik israelsfolket lengtet da de var i eksil. Vi kan kjenne på smerten ved å leve i en urolig verden, men vi vet at dette ikke er slutten. Vi ser etter ditt lys i horisonten. Vi lytter til din stemme. Gi oss håp når vi mister håpet. Gi oss styrke når vi føler oss svake. For du er vårt håp i dag, og for alltid. Amen.

Få også med deg Dagens andventskalender, med en ny video hver dag frem til jul

Søndag: Jesaja 9: 1-7

Mandag: Jesaja 52: 7-10

Tirsdag: Jeremia 33: 12-16

Onsdag: Jesaja 42: 1-9

Torsdag: Mika 5: 1-4

Fredag: Jesaja 40: 1-5

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lørdag: Jesaja 40: 6-11

Uke 2– Fred

Den andre uken i advent setter lys på profetiene rundt Jesu fødsel. Disse hendelsene forteller oss om Guds inngripen i livene til vanlige menn og kvinner. Har Gud grepet inn i ditt liv, og formet din historie? Hva lærer vi om Jesus gjennom disse profetiene? Hvilke forventninger har du til at Guds rike skal komme i ditt eget liv?

Bønn: Barmhjertige Gud, noen ganger forventer vi at store ting skal skje gjennom fyrverkeri og parader, men vi vet at du er den Gud som taler i det stille. Du kom inn i verden uskyldig og sårbar, og du forandret alt. Gi oss øyne si vi kan se miraklene i våre daglige liv. Gi oss villige hjerter til å gjøre de små endringene du maner oss til, slik at vi kan vandre på din vei og nyte av din gode vilje. Amen.

Søndag: Lukas 1: 5-17

Mandag: Lukas 1: 57-79

Tirsdag: Matteus 3: 1-12

Onsdag: Lukas 1: 26-38

Torsdag: Lukas 1: 39-45

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fredag: Lukas 1: 46-56

Lørdag: Matteus 1: 18-25

LES: Dette er bakgrunnen for advent

Uke 3 –Glede

Tredje uke i advent er fylt med skriftsteder om Jesu fødsel. Lys kommer inn i verden og fyller den nesten ubemerket. Men de som ser Messias i babyen kan ikke annet enn å tilbe. Hva slår deg ved disse øyeblikkene av tilbedelse? Hvordan har Gud brukt de tilsynelatende ubetydelige øyeblikkene til å forandre din egen kurs? Hvor ser du Guds lys skinne denne adventen?

Bønn: Hellige, treenige Gud. Hvor ditt lys skinner, fylles atmosfæren med glede, og kjærligheten smelter kalde og brutte hjerter. Fri oss fra byrden av våre bekymringer, tyngden av vår frykt og vekten av vår skam, slik at vi kan tilbe deg med et fritt og helt hjerte. Hjelp oss å prise deg, for du er verdt all pris og ære. Amen.

Søndag: Lukas 2: 1-7

Mandag: Lukas 2: 8-20

Tirsdag: Matteus 2: 1-12

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Onsdag: Lukas 2: 21-35

Torsdag: Matteus 2: 13-23

Fredag: Lukas 2: 41-52

Lørdag: Johannes 1:1-18

Uke 4– Kjærlighet

Den fjerde uken i advent åpenbarer for oss hvem Jesus er, hans gjerninger og hans andre komme. Alt dette fordi Gud elsker verden. Jesus kom som en budbærer for Guds rike, Gud selv kom med liv, lys og kjærlighet. Frukten av Jesu komme til jord har skapt bølger over hele jorden. Nå lengter vi etter oppfyllelsen av hans andre komme. Opplever du brytningen mellom å leve her, men enda ikke der at Guds rike er kommet helt og fullt? Hvordan kan du feire Guds kjærlighet den siste uken av advent, og inn i julehøytiden? Hvordan kan du være en kanal for denne kjærligheten i din familie, ditt nabolag og på ditt arbeidssted?

Bønn: Kjærlighetens Gud. I et matfat kom du til verden, og forandret alt for alltid. Din helbredende berøring og varme kjærlighet gir syn til blinde, styrke til lamme og frihet til den som er undertrykt. Nå venter vi på den dagen da det ikke lenger skal være klage, gråt eller smerte; den dagen du gjøre alle ting nytt. Så vi ber, kom, Herre Jesus, kom. Amen.

Søndag: Lukas 4: 14-20

Mandag: Johannes 3: 16-21

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tirsdag: Romerbrevet 8: 18-30

Onsdag: 2 Korinterbrev 5: 1-10

Torsdag: Matteus 24: 37-44

Fredag: Johannes 14: 15-21

Lørdag: Johannes åpenbaring 21: 1-5

Adventsguiden er utviklet av Vanderbloemen Search Group. Den er oversatt og bearbeidet av Dagen, og trykket med tillatelse. Den bygger ikke på kirkeårets tekster, men overlapper disse en del.

Les også
Slik kan du stresse ned i advent
Les også
Drømmen om en hvit jul og en trygg by
Les også
– Snart har de siste kristne reist fra IrakKristne i Irak
Les også
SkolegudstjenesteEngasjér deg!
Les også
Dette er bakgrunnen for advent